måndag 30 juni 2014

Maddalena!


Nu är det ett tag sedan det blev ett inlägg… det är oftare så, att de ljuvliga vikarna, med turkos vatten och många, många bad drar. Och, där finns förstås inget internet!

Men, här kommer ett litet bidrag! Vi har tagit oss över till Sardinien, och hittar det som guideboken skriver om, som liknar västindiens kust. Där, bakom ön Isola Piana, låg vi i flera dagar och bara njöt. Överfarten var fin, med fantistisk mareld, men inga delfiner!

Sen fortsatte vi ner till Stintinto, där vi firade midsommar i en ankarbukt. Det närmsta vi kom matjes var sardiner och ansjovis. Givetvis skrålade vi nubbevisor för varann, och det kanske var tur att det inte var så många båtar brevid oss…. Som snaps fick italiensk grappa duga, kanske inte helt korrekt!

Sen väntade en kär gast, fina vännen Nina, som hoppade på i Castelsardo. Tyvärr var väderläget hela tiden osäkert, med en hel del vind, som oftast var ”mitt i trynet”, som man säger i Norge. En natt hade vi till och med en sjömanöver, fick flytta oss till andra sidan Capo Testa, för att kunna sova klart.

I Santa Teresa Di Gallura checkade vi möjligheterna för Nina att ta sig tillbaka till flygplatsen, och sen bar det iväg till Korsika! Vi hann med både en helt strålande vik, med en strandbar som såg ut som om den byggts av familjen Hedenhös, och den ljuvliga staden Bonofacio.

Nu är det enbart Thomas o jag ombord igen, och vi ligger i Maddalenas hamn, och väntar ut ett oväder, tillsammans med väldigt många andra. Det har varit rena strömhoppet in med båtar här hela dagen, och hamnens marineros har fått göra skäl för lönen. Nu väntar alla på vinden…

När den har kommit och gått, ska vi ta oss söderut, via östra sidan av Sardinien.



Vår midsommarlunch, som inte riktigt höll det traditionella måttet! Under ansjovisen gömmer sig dessutom mozarella, något ovanlig kombination!





Segling är ofta en ganska stillsam historia!


Fina Nina!

Oftast är det båtar, men ibland faller Thomas i trance över bilar... och då är det inte vilka bilar som helst, oftast sådana här!

Segling är oftast också en ganska rolig historia!

1 kommentar:

Anonym sa...

Halli hallå!
Vilken ära att finnas på er blogg.
Segling är faktiskt nästan alltid en rolig historia, även om jag har fullt sjå med att inte vara i vägen. Sjömanövern i mörka natten kanske jag heller inte genomförde med ett gapskratt - men annars! Så härligt! Nu sitter jag och tittar ut på duggregnet och fattar inte att det bara är en vecka sedan. Om inte framsidan fortfarande var lite brun, skulle jag vara säker på att allt var en dröm.
Kramar till er båda och tack!
Nina
P.s. Jag tror verkligen inte på kombinationen ansjovis och mozzarella, vad ni än säger