tisdag 25 juni 2013

Cameret sur mer

Från Gurnesey seglade vi ca 1,5 dygn, för att sammanstråla alla skandinaviska båtarna för midsommarfirande i Frankrike. I Pangeas sittbrunn fick vi alla plats, tom två norrmän, som hittades på puben kvällen innan. Mitt i lunchen och snapsvisorna kommer tullen på inspektion, men Per lyckas avspänt och humoristiskt avväpna dem, så det blev ganska kort besök.
Senare på kvällen gick vi in till byn, för på hamngatan var det levande musik. Så småningom skulle vi promenera hem, och då blev det damer i fritt fall!
Annika o jag gick raskt arm i arm, mot båtarna. Vi ligger ute på en liten halvö, med en gammal vallgrav och kyrka som turistresemål på vägen. När vi går där i allsköns ro, lyckas vi pricka in en kätting, som finns som hinder för ev biltrafik. Vi faller som furor, rakt i marken, och har inte en chans att vare sig se, eller ta för oss innan, i mörkret. Kyrkan var fasadbelyst, men det hjälpte inte oss, snarare tvärtom!
Ont gör det, och mest ont gör det på Annika. Flera andra var tätt bakom oss, och vi tog oss ner till båtarna. Dagen därpå blir det ambulanstaxi till Brest för Annikas del, och en röntgen där konstaterar att hon brutit axeln, dvs brott högt upp på vänsterarmen.
Några dagar senare har vi det så här; Annika o jag är kvar ombord på Lira. Thomas är med som gast på Saga, över Biscaya ihop med Klas. En del får segla två gånger över Biscaya, inom loppet av någon vecka - det ni! Bente är själv på Ceres, mannen är hemma i Oslo och kommer igen på lördag.
Pangea Ultima har seglat lite sydost mot franska atlantkusten.
Vi putsar båtar, strosar i hamnen, har det väldigt gott. Många bryggkommentarer - tror inte att det är så många franska damer som grejar med sina båtar, det är mycket aktivitet runt oss.
I det stora hela har vi det mycket gott. När Annika kan vara utan sina värktabletter, blir det ostron och bubbel!

Inga kommentarer: