torsdag 13 juni 2013

Cherbourg!

Först hade vi fullt sjå med att komma hit. Nu känns det som om vi inte kommer härifrån...
Det har blåst MYCKET i flera dagar nu, få båtar lämnar hamnen, de som kommer in ser genomdränkta ut. Vi känner oss som trogna kunder på stormarknaden, och kan de mysiga gatorna i den gamla stadsdelen bra nu. Imorgon tror vi att vi ska komma till Gurnsey. Men det har vi trott förut....
Det går ingen större nöd på oss. Goda middagar i vännernas båtar avlöser varann, vi turas om med matlagandet. Idag blev det bubbel tidigt, Bitte och Per i Pangea Ultima har bröllopsdag!
Cherbourg är en trevlig stad, mysig miljö, massor av små barer och kafeer.
Vi har gjort oss beredda på fiske med stort F. Har köpt en bautakrok, dold i en slemmig bläckfisk av plast. Helt oemotståndlig? Jag fångade en fisk från bryggan förut, med handen. Den var nog inte så ätbar, men tillräckligt stor. Dessutom slet den sig...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det blåser alltid mycket i Cherbourg enl. min erfarenhet. Jag ser att Ni har kommit iväg till Gurnesey, hoppas Ni har en fin segling! Här hemma skiner solen på oss och förra helgen seglade vi till ända till Käringön. Fortsätt skriv, det är jätteroligt att följa era äventyr.
Kramar Gunnar o Lotte

Anonym sa...

Hej!
Ja, vi har haft en jättefin segling till Gurnesey. Ligger på väntbrygga nu, och väntar på tillräckligt högt vatten för att gå över "sillen".
Stannar här 5 dagar ungefär, tänker oss ut och cykla, och se ön.
Ha det så Gott,
kram!
Thomas o Irene