måndag 18 augusti 2014

Messanlonghi!

Det är inte lätt, det här med krylliska alfabetet! Vi tittar på språknycklar, försöker höra (helt omöjligt),   försöker läsa o tyda, lika svårt det!

Men, det är nästan bara i mataffären problemen uppstår, och när vi ska hitta någonstans, och vad gör det om det blir lite fel - tid att göra rätt har vi ju!
En dag såg vi en fin rökt fisk, den ville vi köpa! Smaken av god rökt fisk började kännas i munnen, med god tsatsiki till! Frampå kvällen när denna läckerhet skulle inmundigas, visade det sig att det var en salt sill vi köpt! Gyllengul och fin, men tusan så salt!
Nåväl, den åkte på grillen, blev lite annorlunda i både smak och konsistens, och en del gick väl ner....
Det är som tur är gott med tsatsiki och potatis också.

Nästa inköp var en frusen fisk, lite svårt att se eller tyda vad det var, men såg ok ut.
Fiskgryta/soppa är ju gott!
När den tinat upp, visade det sig vara - ja just det, en insaltad kabeljoliknande sak! Blev trots allt helt ok!

Nu har vi bestämt oss för vinterhamn, och idag skrivit kontrakt. Vi kommer att ligga i Messanlonghi från slutet av oktober, där det finns ett trevligt socialt liv bland långseglare. Bra pris, levande stad med två universitet, många fina gågator och tavernor, ja, det känns helt ok!
Dessutom känner vi fler som ska hit, så Thomas får nog en trevlig vinter igen. Lustigt nog har även denna omgivning salttillverkning, innanhav, pelikaner och många flamingos, microklimat. Alltså liknande Torrevieja, där vi låg sist!

Nu har vi nästan två månaders fin segling i Joniska havet framför oss, ska bli härligt!
Så många fina ställen att utforska, ankarvikar, gamla städer, turkos vatten, djurliv!
Dessutom kanske vi kan lite mera om grekiska språket efter den här tiden....

Inga kommentarer: