fredag 31 maj 2013

Holland!

När vi inte kunde med att ta emot mera av släktens generositet, släppte vi ut Lira ur leran. Vi spolades ut med högvattnet, seglade tom från bryggan, då Thomas såg hela motorn full med dy framför sig... till hamnfolkets uppskattning kom vi faktiskt också därifrån!

Lågvatten på Langeoog
 
Vi bestämde oss för att försöka gå ner till Terschelling, väderprognosen var ganska hyfsat, ev åskväder, dimma, regn och lite mycket vind. Istället blev det en stjärnklar natt, med alldeles perfekta vindförhållanden.
Något som inte var helt perfekt var mitt sätt att passera några oljeriggar och vindkraftverk. Jag fick en vaktande båt med en ilsken tysk på halsen, med en stooor megafon, som han skrek saker ur, som jag inte förstod. Till slut fick jag väcka Thomas, och bussa honom på tysken via vhf, så att det gick att segla vidare med hedern i behåll. Så lättstötta en del kan vara!
Vi har haft en skön eftermiddag, sovit i solen i sittbrunnen och vilat oss. Går in i Ijsselmeer imorgon, via sluss. Ska försöka hitta Pangea Ultima neråt Einkusen, eller Amsterdam.

Inga kommentarer: