söndag 12 maj 2013

JRSK-avsked på Läsö

Traditionsenligt har Jordenruntseglarklubben en eskadersegling över Kristihimmelsfärdshelgen. Passande nog för oss, var Läsö målet denna gång. Vi har varit ett stort gäng, som umgåtts här hela helgen. Det har varit cykelturer, långa strandpromenader, trevliga, men kalla grillkvällar och härliga pubbesök, med öl och musikanter långt in på nätterna.
En av dagarna hade vi "öppen båt", där vi alla gick runt på varandras båtar, tittade på lösningar från stort till smått, det är lärorikt och intressant att se på nära håll hur lika/olika vi tänkt. Gissa om andra på bryggorna undrade vad vi höll på med!
Nu är hamnen snart tom, alla helgfirare har kastat loss, våra vänner har seglat hem till Göteborg och jobb igen.
 Kvar ligger vi, och Pangea Ultima, med Bitte och Per ombord. De ska också fortsätta söderöver, våra andra vänner Klas och Annika på Saga vände hemåt i ytterligare någon/några veckor, sen kommer de ifatt oss.
Nu väntar vi på att sydvinden släpper taget, så vi kan segla ner mot Kiel!

5 kommentarer:

Staffan and Kerstin sa...

Synd att vi missade att få vinka av er. Istället erbjuder vi oss att ta emot tampen om ni får för er att gå till Las Palmas! God tur, sail safe! Hälsa Pangea Ultima. /Kerstin o Staffan

Ingemar sa...

Hej på er långseglare! Tack för en trevlig helg på Läsö! Fattar ni hur tomt det kommer att bli efter er? Men vi önskar er all lycka och upptäckarglädje på färden och hoppas att vi snart ses igen! Många kramar från Ulla&Ingemar

Sagasail sa...

Anar ni vad deppigt det är här hemma - grått o regn.. Vi kommer så fort vi kan! kram Annika o Klas

Anonym sa...

Hej på er!
Nu ligger vi på Samsö, Ballen. Krogen väntar efter 80 distans från Anholt... ni vet väl att vi har en stoooor akterkoj, den är er när ni vill!
Kram, Thomas o Irene

Anonym sa...

Hej på er!
Vi skulle önska oss er värme, det är många yllelageipå i dagarna i de danska bälten! Nu har vi tagit oss till Samsö, ska besöka bykrogen ihop med Pangea Ultima snart, har seglat 80 distans från Anholt idag.
Värmefläkten gör sitt bästa - men ni har väl glömt hur det är!
Ha det så gott, kram!
Thomas o Irene