söndag 11 augusti 2013

Sines!

Nu har vi kommit en bra bit ner på Portugals kust. Vi har besökt Lisabon, och gått gata upp, och gata ner, gudarna ska veta att det är backigt i denna härliga stad, som är byggd på sju kullar (minst). Där, i Alcantarahamnen, låg Saga och Ceres, vi hade en trevlig kväll tillsammans.
I Lissabon kom också Alexander och Jelena ombord, de ska vara med någon vecka framåt. Vi har legat för ankar utanför Caiscais, utanför Sesimbra, badat, och badat igen!
Härliga seglingar med gennacker dessemellan! Vi har sett flera sjöodjur, bland annat brugd, och igår såg jag en sköldpadda!
Igårkväll, i Sines, lyckades vi med att hitta samma "hålet i väggen" ställe, som Randivåg skrev om i sin flaskpost för två år sedan. En liten gubbe i ett hörn av ett rum där han grillar, hans förmodade fru som drar in oss i det lilla köket för att titta i grytorna, och deras förmodade dotter, som kan lite engelska, när inte händer och fötter räcker till för att beställa. Långbord, små, väldigt små pallar att sitta på, och vin ur en stor femlitersdunk! Vi blev mätta, och inte fattiga, och det var väldigt gott!
I morse låg dimman tät, så vi tog upp vårt ankare, och la oss i hamnen, strax intill Ceres, våra norska vänner,  som legat här några dagar.


 Vasco de Gama är född i Sines, och står och tittar ut över hamnen!

 Sjöfararmonument i infarten till Lissabon!

 Vackra trottoarer, med fin stenläggning finns överallt, här i Cascais.

 Ny besättningsmedlem, Jelena, med nyköpt solhatt!

Alexander och Jelena på fördäck, på delfinspaning som tyvärr inte gick så bra just idag.

Inga kommentarer: