söndag 12 juni 2016

Mandraki!

Nu har vi haft en härlig vecka med en "cabin girl", vår vän Marje. Eftersom vi har lite olika preferenser vad det gäller att ligga för ankar i fina vikar, gentemot kajer med en eller flera tavernor i närheten, blev det oftast kajerna som gällde den här veckan. Har man en veckas semester, så har man!

Vi hade tidigare kollat upp lite fina ställen, och var därför tillbaka i både Plomarion och Loutra igen. 
Båda har suveräna tavernor, speciellt i Plomarion, där vi alla förälskade oss i Peters taverna Seven Seas. 
Underbar mat, vald av honom själv, i olika kombinationer var dag, ibland både lunch och kväll. 

På dagarna gick vi långa promenader, en dag till ett Ozo-destilleri, och fick en rundvandring med efterföljande provsmakning. Ryggsäcken var inte tom på tillbakavägen...

Själva staden ligger utmed en bergssluttning, med en flod mitt i, som är uttorkad. I den parkerar invånarna sina bilar, och det går oftast bra. Men, vi fick berättat för oss att några glömde flytta dem vid senaste stora regnet. Bilarna flöt med!

I Loutra stod några personer och vinkade ivrigt, när vi närmade oss. Det var Joan och Greg, som vi kände väl sedan vinterhamnen i Finike. Härligt återseende, och återigen fina dagar tillsammans. 

Efter att Marje rest hem, seglade vi söderut. Vi. Visste att hård nordlig vind var på ingående, och nu ligger vi i fina Mandraki, och hör vinden yla runt oss. 

Här var vi för knappt ett år sedan, tillsammans med Barbara och Hendrik i Sibina. De borde också varit ute och seglat nu igen, men  drabbades av  en trist historia. Båten låg på land i Preveza, som så många andra. När de kom dit för sjösättning och för att fixa båten för säsongen, hittade de sin båt helt invaderad och förstörd av råttor. Allt var söndergnagt, från elektronik, träinredning, litteratur, dynor och textilier, allt helt förstört. En diskussion med försäkringsbolaget landade så småningom i att de ställde upp, och tog hand om renoveringen. Den kom att gå på ca en million svenska kronor, plus skatt!
Jag lusläste vårt försäkringsbrev, där står absolut inget om skadedjur. 


Ett av många tavernabesök!


Ett väldigt fint hus, som vi hittade på en långpromenad i Plomarion.


Mandraki är nog Greklands rikaste ö, där har alltid stora skeppsredare haft sin bas. Men de här små båtarna i hamnen är mest söta!

1 kommentar:

Anonym sa...

Och jag vässar mina förmågor i att inte vara i vägen, min stora seglingsspecialitet! Snart kommer jag, om ni nu kommer att märka det, så diskret som jag är.

KRAM
Nina