måndag 6 april 2015

Grekisk påsk!

Nu har det snart gått två veckor, sedan jag kom hit ner, till sol och värme. Ja, just idag stämmer det inte riktigt, det har regnat en del till och från, och samma sak gäller för imorgon.






Men, igår, på vår egen påskafton, var det underbart sommarväder, och vi var en skandinavisk trojka som hade planerat mat, gjort gubbrör och lagt in sill, lagat Jansson, stekt köttbullar, gjort ägghalvor - och inte minst fixat snaps av olika slag!
Dessutom hade Mats och Lisbeth på Starlight med sig fina snapsvisehäften från tidigare kalas, så det skrålades friskt mellan båtarna!






Inga andra firar påsk på det här sättet, den grekiska påsken är först nästa helg. Då ska det grillas lamm, och mycket annat, det ska bli spännande att vara med om.








Det som var den stora händelsen igår, var en enorm parad som höll på i många timmar, från en av stadens kyrkor, till en fin park! Det som firades, och högtidhölls, var befrielsen av Messolonghi, från turkarna. Vi stod hela kvällen och tittade på den ena grupperingen efter den andra, både vuxna och barn, i fantastiska utsmyckningar.








De flesta söndagar är det gemensam grill här i hamnen. Alla som vill deltar, och det dukas långbord på hamnplanen. en euro per båt går till grillkol, men också till mat och veterinärkostnader till hamnens tre hundar, som också uppskattar grillen, men framförallt det som kastas till dem efteråt.




När alla är lagom mätta, och vinet är uppdrucket, börjar ett omständigt boulespelande!




Fransmännen har egna regler, dock inte alltid samma. Engelsmännen har sina ideer, nya zeeländare ytterligare andra, vi har våra... ja, det är ett evigt diskuterande och grejande!
Förra söndagen bröt sig till slut ett gäng ur, och började ett eget spel åt andra hållet! Det är väldigt trivsamt, massor av skämt och mycket snack.








Annars är det inte så högt tempo här, precis. Lite lagom båtfix, en läckande pentrypump är det mest händelserika just nu, jag håller på med diverse syarbete, solskydd till fördäck, och till olika skylights.










Den inte alltid så respektingivande vaktstyrkan!




Nu är vi i full gång med påsklunchen!




Ser ni blommorna som Lisbeth plockat, rena midsommarkänslan!




Många fina barn, tålmodiga och i takt, med tofsar på fötterna!





En gammal kvinna satt på en pall, där vi stod och tittade. När det kom någon grupp som hon tyckte var extra viktig, fiskade hon upp blommor och lagerblad ur en påse, och slängde på marken framför dem.



1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Thomas måste klippa sig...
Kul att ni har det bra och lagom med "problem" ;-)
Vi lämnar vårt paradis i morgon...
Bror med fru