måndag 27 april 2015

Söderut längs Peloponesos

Efter flera dagars promenerande i Zakyntos, försökte vi ta oss till Pilos. Som vanligt när man seglar, blir inget riktigt som man tänkt sig..... vi hamnade istället i Katakolon, efter en seg dag med härlig korssjö från alla håll, och för lite vind för att kunna segla genom sjön. 

Det var en sömnig liten håla, där man väntade in kryssningsfartyget, som kommer och lämpar av alla som ska upp och titta på Olympus.
Vi hade inte lust att göra det just nu, det får vänta.

Istället hamnade vi hos en trevlig hotellägare, som med sina föräldrar drev ett litet pang utmed bergssluttningen. Han kom ned till båten innan, presenterade sig, och inviterade oss till ett besök. Berättade också att han hade grönsaker, vin o lite annat att sälja.
Det hela slutade med att vi så småningom återvände till båten, med vin, olivolja, ägg, oliver och massa citroner!

På väg vidare fick vi en märklig, tillfällig gast ombord. Han etablerade sig på däck, för att snabbt och beslutsamt sätta sig på Thomas hand, och på kameran, så blyg var han inte.
En liten tupplur, en måltid bestående av banan och flugor som jag fångade och serverade framför näbben - och efter någon timma mönstrade han av utan ett enda pip/tack!

Vi tror att det kan ha varit en sommargylling, men tar gärna emot ornitologisk sakkunskap. 
Jag brukar alltid säga "ja, det är i alla fall inte en ormvråk", men det hjälpte inte just här...



Pilos är en fin stad, litet kustsamhällen med dragningskraft. Turistbussar med skolbarn, och en o annan pensionärsresor kommer o parkerar på stadskajen, där vi ligger. De går några rundor, och åker vidare.
Vattnet här är otroligt fint, och vi är så bra parkerade, att det går att bada! Vilket jag förstås gjort, tvågånger!

Inatt ska det komma mycket vind, efter det går vi nog vidare runt denna halvö.




Inga kommentarer: