fredag 24 april 2015

Zakynthos!




Utsikt från borgen!

Så äntligen kom vi iväg, efter en härlig kväll med Öivind och Bente, och en frukost tillsammans i Liras sittbrunn.
De stannade för att börja göra klar sin Ceres, och vi seglade ut genom kanalen, kantad av de små husen på pålar. Direkt ute kom en stor flock delfiner runt båten, allt var ganska perfekt.

Det stämde dåligt några timmar senare, då vred vinden emot, och ökade upp till 18 m/s. Vi ville förstås reva, men vilka linor var det då.... tänk vad minnet sviker över en säsong!
Till slut, efter ett riktigt ormbotrassel inuti bommen, fick vi till det, och kunde efter några skvättiga timmar ankra i en fin lagun. 

Dagen efter började också lugnt och stilla, men sen ökande vind igen, och vi forsade in i hamnen på Zakynthos. Strax efter kom en holländsk båt, som vi hade gemensam kväll på tavernan med. 
De fortsatte dagen därpå, men vi har stannat, vandrat runt i denna just nu turisttomma stad. 
Det finns också en fantastisk kyrka, med Dionysos i silverkista.

Idag har vi tagit oss upp till en gammal venetiansk borg, med fantastisk utsikt, både över havet och inlandet. 


Det var brant både upp o ner, vilket var en liten test för min lilltå, som var i plågsam närkontakt med utstickande beslag på däck igår..... samma eländiga lilltå fick för några år sedan känna på att en dörr hemma höll bättre än tån, så nu är den återigen ganska stor, och lite rödblå.

Det är tur att det är sandalklimat! Thomas tycker dock att det är bra att jag går lite långsammare än vanligt, lättare att hålla samma tempo.


Imorgon planerar vi att segla över till Pilos, på Peleponesos västsida.

Inga kommentarer: