söndag 4 maj 2014

Ibiza i april!

Nu äntligen har vår seglingssäsong börjat. På påskaftonen kom jag, Irene, till vinterplatsen i Torrevieja. Efter några dagar med vila, bubbel och rosor, bunkrade vi båten och seglade iväg. Via Calpe, över till Ibiza. Vi ligger i fin vik alldeles intill Ibiza stad, sedan i lördags. Första natten blev en ankarvaktnatt, men sen har solen lyst på oss!
Idag har vi i timmar gått runt i gamla stan, som finizierna byggde innan Kristi födelse. Halkiga marmorgator, vacker utsikt över Medelhavet från den höga klippan.
När vi var här senast, i oktober,var det för varmt för att klättra runt i trånga gränder, men nu är det som svensk sommar, som bäst. Förutom vattentemperaturen då, Thomas kinkar för fullt, eftersom det inte är över 16 grader ännu. Han  kan  nog drista sig till motorgång, för att få varmvatten till duschen, och då förstår ni som känner honom att det är högt vatten! Nöden har ingen lag.

Fin utsikt från gamla stan i Ibiza

Sådan här situation vill ingen hamna i. Denna stackare låg alldeles utanför hamnpiren i St Eualia, på östra Ibiza. Såg väldigt sorgligt ut.

1 kommentar:

Staffan and Kerstin sa...

Hej på er!
Igår lyfte vi Balance på land för "sommaruppehåll" i seglandet. Trots att vi står på land har vi lite "flyt" eftersom vi när vi kommer hem till Sverige fått låna en Malö 38 en stor del av sommaren. Bl.a. till Kr Himmelfärdshelgen på Läsö.