lördag 17 maj 2014

Porto Petro!

Nu är vi inne på andra dagen i en suverän ankarvik, vid Porto Petro. Vi är enda ankarliggaren, en hel del båtar inne i hamnen (dyrt), och en 5-6 stycken på bojar, (ganska dyrt, 30 euro).
Vi som gillar gratis mår ganska gott! Dessutom har vi en fin sandstrand helt nära, och vi ligger mitt i en hotellanlägging, vilket medför att wifi fungerar jättebra ute i viken!
Som extra bonus har jag dessutom följt min Julia, som sprungit Göteborgsvarvet för första gången idag, och jag har sett varenda loggad tid! Teknik är underbart, när det fungerar! Grattis till henne, som sprang in under två timmar!
Vår bedrift är inte lika stor. Simturer, vattnet är skönt nu, och några promenader. Resten tillbakalutade i sittbrunnen. Imorgon kanske vi seglar en liten stund, till nästa cala....
Våra vänner i Ceres har fastnat i ostvinden på fastlandet, där de viftar med flaggor, och firar 17 maj idag, norrmän som de är. Här på Mallorca är det turistens dag, den 17 maj! Det har inte medfört något speciellt, som vi märkt, det kanske var värre nere på sydkusten, runt Palma.
Vi hoppas också snart träffa Saga, som börjar bli startklar nere i Almerimar!

 Vår fina vik i Porto Petro!
Ankarsegel är en ovanlig sak här, vi får konstigt nog många frågor, men vi har väldigt stor nytta av att inte svaja i onödan, i vind och vågor!

Inga kommentarer: