torsdag 18 juli 2013

La Coruna

Livet kan verkligen vara ganska behagligt. Cykla runt i maklig takt, ta ett dopp när andan faller på, torka lite grann, sen sätta sig på en bar och ta något att dricka, och äta några tapas. Strosa genom den gamla delen av staden, handla lagom mycket för att orka bära det tillbaka till båten, laga en god middag. Ibland dela den med vännerna på Saga, ibland gå ut tillsammans och äta goda gambas och bläckfiskar, nedsköljda med en rioja.
Solen har varit på tillbudssidan hela tiden sedan vi kom hit, dimman försvann någonstans på vägen. Den kommer säkert igen, vi har hört talas om att den lurar utanför Portugal, men nu är nu!
Vi blir här några dagar till, ska lyfta Lira i början av nästa vecka. Det har smugit sig in vatten i drevoljan, och på något sätt ska den ut, och helst inte komma in igen. Vi får se vem som vinner den matchen!
Här finns de snyggaste lyktstolpar jag sett på länge. I långa rader, tätt utefter strandpromenaden. Alla har de dessutom en liten bild målad nedtill, olika på varje stolpe. Något för Göteborg, kanske?
Tänk en Osborn, och en Kålle, och en Ada....

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Låter behagligt allt ni sysslar med förutom vatten i oljan. TROR jag har en olivolja som funkar bra i drevet, kanske med en skvätt sherryvinäger i =)...
En ilsken nordan håller oss i hamn idag i Karlsborg tillsammans med Allsång vid kanalen med kvällens artist Patrik Isacsson. Det är i Karlsborg det händer, men det vet ni väl!
Potätera är på kok och ska få sällskap av sellarumpar, lite pilsner, knäcke med stark ost och en liten vän. Och Sommar i P1. Livet är rätt bra här med :-)
Segla lugnt så ses vi kanske i september i Medelhavet.
Claes & Catarina

Anonym sa...

Vilka fantastiska cykelbanor. Otrolig utsikt också. Lite annat en här hemma. Jobbigt med vatten på fel ställen. Hoppas det löser sig utan för mycket krongel. // Victor

Sally sa...

Hälsningar från skogen i New Hampshire! Vi tänkte på er på vår sedvanliga segling utanför Boothbay - rakt över pölen finns våra vänner! Vi kom inte så långt ut dock, p g a bland annat att sällskapet omfattade min väninnas 95-åriga mor. Det var inte så lätt att få henne på och av katamaranen, men väl på njöt också hon. Ha det gott! Sally o Åke