onsdag 25 september 2013

Torrevieja (igen)!

Säsongens dyraste hamnavgift blev i Alicante, sista kvällen med Gunnar och Lotte. Dessutom fick vi alldeles på köpet en nattclub, och ett kasino, som höll igång till ca 06 på morgonen! Då var det dags för våra gäster att ta sig längs kajen till flygbussen, sen kunde vi sova några timmar.
Efter en sådan natt, är längtan efter ankring och lugn och ro stor. Vi gick ut till Tabarca, en gammal piratö, som sedan har tagits över av fiskare. Och, turister, förstås!
Efter en natt där, gick vi till Santa Pola, plockade upp lillebror och svägerska, samt sonen med flickvän. Vi återvände till Tabarca, och de var beväpnade med bl a snorklar och cyklop, eftersom vattnen runt ön är alldeles klara, med massor av fina fiskar. Vi hade en ljuvlig dag med snorkling och bad, innan Thomas fixade lift in med en rib åt dem.
Sen stannade vi kvar ytterligare två dagar, innan vi seglade tillbaka till ankringen innanför hamnpirarna i Torrevieja igen.
Där blev det cavafrukost, på klipporna vid hamnen! Sämre kan man ha det...


 Tabarcas mysiga små grander, totalt befriade från bilar!

 Hela gänget, jag, Claes, Catarina, Ellen och Gustav.

 Cavafrukosten på Torreviejas klippstrand. Klockan är strax efter 9, vi har tom ställt den på väcknig...

Claes och Catarina på hemväg, det är inte dumt med hjälm efter sådan frukost!                         
 
Nu tror vi att vi seglar ut mot Balearerna en sväng, om vinden vill oss väl! Från den 15 oktober kommer vi att ha vår hamnplats här i hamnen.                                                                              
 

Inga kommentarer: